2018. számvetés

A 2018. is tevékeny év volt: december 31-én 748 páciensünk volt a praxisban, 59-en születtek 2018-ban. 3862 beteget láttunk el a rendelőben és 1173 egészséges tanácsadásunk volt. Naponta átlagosan 24 pácienst láttunk el. A legtöbb ellátást igénylő páciensünket 59x láttuk el az évben (és nincs maradandó betegsége). 1453 db oltást adtunk be, agyhártya-gyulladás C típusa ellen az 5 év alattiak 95%-a oltott, 101 gyerek védett a B típus ellen. Kb.170 influenzaoltást adtunk be október óta erre a szezonra, ebből 140 volt a négykomponensű. 

37 gyermeket küldtünk mi kórházba, ebből egy eset volt potenciálisan életveszélyes (csecsnyúlvány-gyulladás). 126 gyereknek van apró szívhibája, és 37-nek asztmája (vagy gyakori asztmás hörghurutja). 3 onkológiai gondozottunk közül egy van stabilan remisszióban, két multiplex fejődési rendellenességes kisgyereknek várunk a diagnózisára. Két kisbabát vesztettünk el a terhesség utolsó hetében, egészségesek voltak, köldökzsinór okozta a halálukat- mindkét család nagyon emberséges, szeretettel és könnyekkel teli ellátást kapott a szülészeten, elbúcsúzhattak még a nagyszülők is...

Új gyermekvédelmi eset kb 4 volt idén, de családból kiemelni senkit nem kellett, krízisszállón se kellett idén gyerekeivel az apa elől menekülő édesanyának helyet találni, de az elmúlt években zajló ügyek még nem értek véget, bírósági szakban vannak. Több örökbefogadott csecsemő érkezett a praxisba, közülük többeket az édesanyjuk megtartott volna, az apák nem vállalták fel.

Idén sem költöztünk át a gyermekegészségügyi centrumba, a betegrendelésen a 3 orvos 1 rendelőben, az egészséges tanácsadáson 8 orvos 1 rendelőben-leosztás továbbra is megviseli az idegrendszerünket, bocsánat attól, akin csattant... Lettek új szakorvosok a Szt. Kristófban, nem mindenki vált be... a kötelező óvodai ortopédiai szűréssel szakmailag sem értek egyet, és szülő jelenléte nélkül szerintem egy gyermeket sem szabadna soha vizsgálni (és emiatt az iskolaorvosi ellátást sem tartom jónak, a házi gyerekorvosoknál ez a feladat jobb helyen lenne.)

A jövő évre elég egyszerű tervünk van: mindenki élje túl, senki ne szenvedjen és ha lehet, legyen boldog is... legyen gyerek, szülő vagy dolgozó

Nem található automatikus leírás.